Omuz Kireçlenmesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

24.01.2525

Omuz protezi ameliyatından sonra hastalar ne zaman iyileşir?

Omuz protezi ameliyatından sonra belirli bir süre hastanın iyileşmesi için beklenir. Genellikle bu süre 3 haftadır. İyileşme ardından rehabilitasyon süreci başlar. Hastanın durumuna göre fizik tedavi ve rehabilitasyon 1 veya 1.5 ay devam eder.

Omuz protezi ameliyatından sonra spor yapılabilir mi?

Hasta 3 ya da 4 aydan sonra günlük aktivitesine dönebilir. Ancak hiçbir zaman için zorlayıcı eylemleri yapması önerilmez. Bütün protezlerde aşırı yüklenme, aşırı spordan kaçınılması önemlidir. Kontrollü bir yüzme yapılabilir ama raket gibi baş üstü sporlar, basketbol, voleybol tenis, halter kaldırma gibi omuz eklemine yük bindirecek her türlü eylemden uzak durulmalıdır.

Kaslarda kireçlenme olur mu?

Hayır. Kaslarda kireçlenme olmaz. Daha ziyade kasın travması nedeniyle kas içine olan kanamanın yarattığı kireçlenme söz konusudur.

Elde kireçlenme görülür mü?

Üst ekstremite yani kol ve ön kolda bulunan eklemler yük taşıyan eklemler değildir. Ancak başparmağın eldeki karpal kemik olarak adlandırılan kemikle yaptığı ve karpometakarpal eklem olarak adlandırılan eklemde kireçlenme çok sık görülebilir. Çünkü bu eklem yük taşıyan bir eklem karakterindedir.

Omuz kireçlenmesi için hangi ilaçlar kullanılır?

Omuz kireçlenmesinde nonsteroid antieflamatuar ilaçlar kullanılır. Ödem sökücü, ağrı kesici, kas gevşetici ilaçlar tedaviye eklenir. Bunlar ağızdan olduğu gibi lokal de kullanılabilir.

Omuz kireçlenmesine iyi gelen doğal yöntemler nelerdir?

Omuz kireçlenmesine ya da herhangi bir kireçlenme şikayetine iyi gelen doğal bir yöntem yoktur. Medikal tedavi gereklidir.

Omuz kireçlenmesinde sırtta ağrı olur mu?

Omuz kireçlenmesinde hem sırtta hem de hem kola doğru ve boyna yayılan geceleri uyandıran şiddetli ağrılar olabilir.